top of page
logo-mini-emotions-registered_sbp.jpg

Voorzitter

Stefanie Debaele

Stefanie Debaele is geboren en getogen in Kortrijk.
Na haar middelbare studies vervolgde ze haar muziekstudies aan

het Koninklijk Antwerps Conservatorium voor viool bij Guido De Neve en Vegard Nilsen.

Ze kreeg er pianoles van Jacques Detiège en Roland Demunck en kamermuziek

o.a. van Steven Caeyers, Francis Pollet, Robert Groslot,… Stefanie volgde masterclasses bij Joachim Schall, het Spiegelkwartet,
I Fiamminghi,... en speelde onder volgende dirigenten: Jos Van Immerseel, Patrick Davin, Koen Kessels, Jon Störgards, Muhai Tang,…

Tijdens haar muziekstudies speelde ze bij het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen o.l.v. Robert Groslot. Ze concerteerde in Italië, Zuid-Afrika, Botswana en nam verschillende c.d.’s op.Aan het Antwerps Conservatorium behaalde ze haar diploma als Meester in de muziek en geaggregeerde voor het Secundair Onderwijs-groep 2.

 

 

 


Als concertmeester was Stefanie verbonden met het Kortrijks Lyrisch Toneel, het Vlaams Muziektheater afdeling Heist-op-den-Berg, de Aarschotse-operettekring. Ze gaf les op kind-, jongeren- en volwassenenstages bij Respiro dell’ arte, vzw. muziek op maat, Koninklijke Harmonie De Voortgang, Oost-Vlaamse musiceerdagen. Ze was coach op ‘De Strijkersdagen’ (Roeselare) en stond mee aan de wieg bij de eerste Play-inn voor strijkers georganiseerd door VLAMO.

Vanaf 2001 was Stefanie free-lance violiste bij Il Novecento en nam deel aan de wereldtournee (Frankrijk, België, Duitsland, Zwitserland, Engeland : Covent Garden, concertgebouw Amsterdam) van de bekende Ijslandse zangeres Björk o.l.v. Simon Lee (Cats; Phantom of the opera) Ze concerteerde o.l.v. Karl Jenkins (Adiemus) in Madrid en o.l.v. Robert Groslot tijdens The Night of the Proms (Duitsland, Frankrijk, Nederland, België).

In de voorbije jaren was ze actief in het Octopusensemble, Walter Heynen-ensemble (Station Gent-Sint Pieter, Gentse Feesten,…), salonorkest: Panache, Adrivalan. Met het project Adya en Adrivalan stond Stefanie in de hitlijsten en trad verschillende malen op in Tien om te zien (Alhambra, Bart Kaëll,…). Stefanie nam een videoclip op met Mama’s Jasje.
Met Wysiwyg theaterproducties was ze recent te horen als concertmeester in Fiddler on the Roof, West Side Story, Bloedbroeders, Sweet Charity, Little Women. Als soliste trad zij op met het harmonieorkest ‘Door Eigen Kracht’, Deurne.
Sedert oktober 2010 is Stefanie aangesteld als VLAMO-deskundige in de afdeling strijkinstrumenten. Juli 2011 nam ze de cd 'Joy and Sorrow' op o.l.v. componist/dirigent Dirk Decae met het Roeselaars Kamerkoor en het Heilig-Hartkoor. (http://www.dirkdecae.be ) In januari 2012 coachte Stefanie de strijkers coachen tijdens de stage:'De strijkersdagen 2012' . In het najaar van 2012 was ze te horen met het Nieuw Muziektheater Brasschaat in de 'Zigeunerbaron'. In de daaropvolgende jaren bracht ze met datzelfde gezelschap: Orpheus in de Onderwereld en Tsarewitch.
Ook 2013 bracht weer nieuwe belovende projecten met zich mee: jureren in de Vlamo solistenwedstrijd (West-Vlaanderen) als strijkersdeskundige, optredens met Panache, CD-opname met ADYA (o.a. met Manuel Palomo).
In 2014 en 2019 stond ze op het podium met o.a. het koor Vocant o.l.v. Philippe Poot. 2015-2017 is ze terug concertmeester in de musicalproductie Compagny (Wysiwyg vzw.). 2013-2015-2017-2019-2020 is ze terug repetitor en manager van het Magical Tunes Choir. In de laatste jaren studeerde Stefanie: Timemanagement, Change (project)Management, Communicatie (p.r.) en Marketing en behaalde ze haar getuigschrift Grafische Vormgeving.

Als leerkracht en coördinator (mentor) was Stefanie vast verbonden aan de gemeentelijke academie voor muziek en woord Brasschaat: AMV, Samenzang, AMC en viool (2005-2018).
Vanaf april 2018 is zij een nieuwe uitdaging aangegaan als directeur van de Gemeentelijk Academie voor Muziek Woord en Dans Wuustwezel.

Als hobby is Stefanie trots om ondervoorzitter, manager, concertmeester en coach van de strijkers te zijn in het bloeiende Music Emotions® Symphonic Pop Orchestra en bezielster/voorzitster van Mini-Emotions Symphonic Pop Orchestra en repetitor/manager van het Magical Tunes Choir.

bottom of page