top of page
logo-mini-emotions-registered_sbp.jpg

Dirigent

Philippe Van den Hoek

Philippe Van den Hoek behaalde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen

met grote onderscheiding een eerste prijs notenleer, evenals de getuigschriften pedagogie voor

lagere en hogere graad AMV.

Aan het conservatorium van Gent vervolledigde hij zijn studie dwarsfluit.

Als lid van meerdere orkesten en opera’s begeleidde hij grote namen zoals Koen Crucke en Jeanine Martoni. Met het Promenadeorkest van Vlaanderen speelde hij in diverse casino’s en concertzalen zoals AHOY (Nl). Hij stond er o.a. naast Lee Towers, Marco Bakker en Peter Koelewijn.
In 1986 nam hij met Lia Linda de LP 'Faces' op als fluitsolo van het Promenadeorkest van Vlaanderen. In die periode neemt hij ook verschillende singels op voor diverse artiesten. In de jaren ’80 was Philippe dirigent van de Koninklijke Harmonie De Vrijheidsvrienden (Wijnegem).

 

 

 

 

Eind jaren ’90 richtte hij het symfonisch orkest: New Masters Orchestra op en werd hij ook dirigent van het Koninklijk Harmonieorkest 'Door Eigen Kracht' (Deurne). Met dit orkest realiseerde hij mooie concerten in binnen- en buitenland met gastoptredens van Bart Herman, Sandra Kim, Ivan.
In 2001 realiseerde hij een lang gekoesterde droom en richtte 'zijn' symfonisch poporkest op onder de naam Moving Emotions Symphonic Pop Orchestra.

Dit orkest is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig symfonisch poporkest met een 75-tal muzikanten. Reeds verschillende malen traden ze op in het Sportpaleis te Antwerpen en het Kuipke te Gent voor het project 'Children of the Street'. In 2010 werkte hij nauw samen met de Antwerpse stadsdichter Peter Holvoet-Hansen voor het project ‘Torenlied’ en nam hij de filmmuziek op van de kortfilm 'De veer van César' (met rollen voor Pjeroo Robjee, Jan Decleir, Robbe De Hert,...). In datzelfde jaar was er een samenwerking met de academie voor Muziek en Woord Deurne en vormden de samenzangklassen een koor voor het project: Deurne zingt mee! Zomer 2012 en 2016 neemt hij zijn orkest mee op een succesvolle concertreis in Oostenrijk en Italië. Maart 2013 kiest Philippe in samenspraak met het bestuur voor een duidelijke, nieuwe windrichting: het orkest wordt omgedoopt in Music Emotions® Symphonic Pop Orchestra, omdat de Music primeert!!! Tussen maart 2013 tot heden leidt hij zijn orkest doorheen creatieve projecten: een flashmob op de Meir (opening van de Week van de Amateurskunsten), Magical Tunes met Jan Schepens en Chloé De Bie, editie Magical Tunes 2015 en 2017: Hans-Peter Janssens en Ildiko Van Dyck; Hans-Peter Janssens en Deborah De Ridder (http://www.magicaltunes.be) in (een uitverkochte) deSingel met het 150-koppig Pop-up choir: Magical Tunes Choir. Tijdens de jaarconcerten stonden Maurice Dean, Dirk Cassiers, Jan Van Looveren op het podium met MESPO. In het Openluchttheater Rivierenhof staat het orkest samen met de Grungblavers op het podium: Paul Ambach, Jean Bosco Safari, Ludovic Myamabo, Dirk Cassiers, Guillaume Van der Stichelen, Erik Goossens.
Philippe is niet alleen trotse voorzitter/dirigent/orkestleider maar ook huisarrangeur van zijn Music Emotions® Symphonic Pop Orchestra. Samen met Stefanie Debaele staat hij aan de wieg van Mini-Emotions® Symphonic Pop Orchestra en vervult hij met glans zijn rol als erevoorzitter.

Beroepshalve is Philippe leraar aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Deurne voor de vakken Algemene Muzikale Vorming en Samenzang en dirigent van het Academie orkest.
Tijdens het schooljaar 2007-2008 werd onder zijn leiding met groot succes de kinderopera 'Brundibär' uitgevoerd in de academie van Hoboken.


In 2015 is hij laureaat voor de Cultuurprijs uitgereikt door de cultuurraad Deurne vanwege zijn muzikale verdiensten in Deurne.

bottom of page